Gelenk 1200

+ Vitamin D3 + K
Додаток во исхрана
Gelenk 1200

  • Витаминот Ц придонесува за нормално формирање на колаген за нормална функција на 'рскавицата и коските
  • Со 1200 mg глукозамин хидрохлорид
  • Во комбинација со витамините Д, Е и К
без глутен
без глутен
без лактоза
без лактоза

Витаминот Ц придонесува за нормално формирање на колаген за нормална функција на 'рскавицата и коските

Здравата, функционална 'рскавица и коски се важен предуслов за непроменет мускулно-скелетни систем.


Витаминот Д го поддржува одржувањето на нормалната мускулна функција. Придонесува за нормално искористување на калциумот и нормално ниво на калциум во крвта.

Витаминот Е и витаминот Ц помагаат во заштитата на клетките од оксидативен стрес.

Таблетите Doppelherz содржат комбинација на витамини кои конкретно го поддржуваат здравјето и благосостојбата на телото.

Композиција
Состојки
по таблета
% NRV*
Glucosaminhydrochlorid
1.200 mg
**
Витамин Ц
80 mg
100 %
Витамин Д
20 µg
400 %
Витамин К
40 µg
53 %
Витамин Е
3 mg alpha-TE
25 %
* Референтни вредности на хранливи материи според регулативата на ЕУ 1169/2011
** Нема достапни референтни вредности за хранливи материи
Препорака за конзумирањеv

Земете 1 таблета дневно со оброк, да не се џвака, со доволно течност. Доколку е потребно, таблетите може да се поделат на две половини.

Да се ​​чува на суво место и не над 25°C. Поради недостаток на доволно податоци, бремените жени, доилките, децата и адолесцентите треба да се воздржат од употреба.

Забелешка

За потрошувачите со нарушена толеранција на гликоза, се препорачува следење на нивото на гликоза во крвта и потребите за инсулин.
Потрошувачите кои се лекуваат со кумарински антикоагуланти треба да го користат производот само по консултација со лекар. Згрутчувањето на крвта треба внимателно да се следи.

Состојки

Глукозамин хидрохлорид (од состојки на ракчиња), Л-аскорбинска киселина, филер поливинилпиролидон, филер целулоза во прав, средство за застаклување хидроксипропилметилцелулоза, средство против згрутчување силициум диоксид, средство против згрутчување магнезиумови соли на мастни киселини, вкрстено клеточно згрутчено, картоцелулоза. - агенс за стврднување магнезиум хидроксид карбонат, боја калциум карбонат, средство против стврднување талк, средство за гломазирање хидроксипропил целулоза, средство за застаклување полиетилен гликол, средство за гломазирање микрокристална целулоза, DL-алфа-токоферил ацеталекалционеол, тул.

ГТИН: 4009932003550