1. doppelherz.mk
  2. Бренд

Doppelherz - здравје за целото семејство

Нашата движечка сила веќе 100 години е: поддржувајте го здравјето и благосостојбата на целото семејство. Во целиот животен тек.
Paar am Strand

Фокусот на нашата работа отсекогаш бил за развој на производи со висок квалитет, дизајнирани да го промовираат здравјето. Поддршката и зачувувањето на здравјето е нашата постојана движечка сила, која доведе до развој на нашиот прв хербален тоник пред повеќе од сто години и, како таков, сè уште е длабоко вкоренет во нашата мисија денес. Ние едни со други се однесуваме само со почит во нашата секојдневна работа бидејќи секој вработен е важен. Врз основа на овој пристап ориентиран кон семејството, интернализиран од сите наши вработени, ние работиме страсно и со значително чувство на одговорност во создавање на производите на Doppelherz кои го промовираат здравјето на целото семејство.

Одржливи и одговорни

Зачувувањето на ресурсите игра клучна улога во Doppelherz повеќе од 20 години. Нашиот бренд презема одговорност на општествено ниво и е посветен на ограничување на глобалното затоплување и поврзаните емисии на CO2. Нашето убедување е дека намалувањето и компензирањето на емисиите на CO2 е исто толку важно како и избегнувањето од употребата на пластика во пакувањето на производите. За жал, не е возможно целосно да се избегнат емисиите на CO2 за време на производството поради строгите хигиенски барања и поради издржливоста - сепак, ние целосно го компензираме ова со промовирање и финансирање одржливи проекти заедно со климатските експерти во ClimatePartner. Ова значи дека сите производи на Doppelherz се климатски неутрални. Нашата долгорочна цел останува да заштедиме уште повеќе материјали за пакување и наместо тоа сè повеќе да користиме одржливи материјали.

Doppelherz – Еден бренд за секого

Doppelherz често ги придружува луѓето низ целиот животен тек. Со широк спектар на производи, ние ги поддржуваме нашите клиенти од почетокот на нивниот живот, во различни фази од животот и се до староста.

Од зајакнување на имунолошкиот систем, поддршка на енергетскиот метаболизам и физичките перформанси, како и убавината одвнатре, до одржување на здрави очи и зајакнување на кардиоваскуларниот систем – Doppelherz промовира здрав и активен живот за секоја возраст.

Во нашата палета, секој може брзо и лесно да го најде вистинскиот производ: сите артикли на Doppelherz имаат лесно разбирливи ознаки на производи, така што нашите корисници можат на прв поглед да го препознаат вистинскиот производ за нивните барања. Областа на примена и состојките исто така се јасно декларирани. Од таблети, капсули, микро-пелети, прашоци, ампули , пастили, течни производи до спрејови за нос или капки за очи - во Doppelherz, секој клиент може да ја најде својата претпочитана форма на дозирање.

Посветуваме големо внимание на барањата на нашите корисници. Како пример, нашата глобална палета вклучува само 26 различни производи на магнезиум. Ова ни овозможува да го понудиме вистинскиот производ за секоја од потребите на нашите клиенти.

Топла и пријателска комуникација

Ние придаваме значителна важност на комуникацијата со нашите корисници. Затоа нудиме различни пристапи и канали за контактирање со нас. Без разлика дали на телефон, преку е-пошта, писмо или преку нашата веб-страница или социјалните мрежи - ние сме на услуга на нашите клиенти и одговараме на нивните прашања и коментари лично во седиштето на нашата компанија во Фленсбург од понеделник до петок. Се фокусираме на поединецот: нашиот тим за услуги одговара на барањата на нашите клиенти компетентно, лично и во координација со сите релевантни оддели и наоѓа решенија и одговори на секое прашање. Сметаме дека довербата што ни ја даваат корисниците на Doppelherz е скапоцена и истата многу ја цениме.

Doppelherz е достапен каде и да сте

Развиваме и произведуваме иновативни производи со највисок квалитет и ги нудиме со најповолни цени. Исто така ни е важно производите на Doppelherz да се достапни каде и да купуваат нашите корисници во нивниот секојдневен живот и каде одличната услуга е на прво место: во синџири на аптеки, супермаркети, или онлајн трговци на мало кои нудат здравствени производи. Во Обединетото Кралство, најголемиот избор на нашите производи е достапен на Amazon.

Глобален бренд со голема традиција

Брендот Doppelherz има долга традиција во Германија, која опфаќа неколку генерации. Во 100 години историја на брендот, огромен број производи се развиени и произведени според барањата на нашите потрошувачи. Ова резултираше со богато искуство кое го црпиме одвреме-навреме. Во исто време, ние секогаш внимаваме на најновите случувања. Во последните децении, нашата палета на производи континуирано се шири, а Doppelherz прерасна во бренд кој е придружник на целото семејство. И тоа не се однесува само на нашиот дом во Германија: потрошувачите во повеќе од 60 земји во светот можат да се потпрат на нашите висококвалитетни производи.

Doppelherz отсекогаш се залагал за квалитет

Зад високиот квалитет на нашите производи стои посветеноста и богатото искуство на сите наши вработени, кои обезбедуваат високо ниво на квалитет при почетниот развој на производите и при изборот на состојките. Сите производи на Doppelherz содржат висококвалитетна комбинација од одредени состојки и се одобрени од Агенцијата за лекови или од Европската управа за безбедност на храна. Пред да се пласираат нашите производи на пазарот, од нив се бара да го поминат нашиот систем за контрола на квалитетот - ништо не е препуштено на случајноста. Сите производи се подложени на одговорно тестирање под строги услови пред да бидат одобрени за продажба.