Lacto-Pro

Lactic acid cultures + bifido cultures + B2 + B6
Додаток во исхрана
Lacto-Pro
Lacto-Pro
Lacto-Pro
Lacto-Pro

  • 4 милијарди избрани млечна киселина плус бифидо култури со 5 соеви
  • Витаминот Б2 придонесува за одржување на нормалната мукозна мембрана
  • Витаминот Б6 придонесува за нормално функционирање на имунолошкиот систем
  • Ентерично обложени капсули
без глутен
без глутен
без лактоза
без лактоза

Витаминот Б2 придонесува за одржување на нормалната мукозна мембрана
Витаминот Б6 придонесува за нормално функционирањ

Doppelherz Lacto-Pro содржи 4 милијарди избрани млечна киселина плус бифидо култури во комбинација со витамин Б2 и Б6 во гастрорезистентни капсули со вкупно 5 соеви:

Со површина од приближно 400 m2, цревата е најголемиот орган во човечкото тело. Цревната флора на дигестивниот тракт е составена од милијарди микроорганизми. Гастроинтестиналниот тракт има мукозна мембрана со многу голема површина. Ова е потребно, на пример, за апсорпција на хранливи материи.

Композиција
Состојки
по капсула
Витамин Б2
1,4 mg
Витамин Б6
1,4 mg
Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bi1
0,9 Mrd. KBE***
Bifidobacterium breve Bbr8
0,8 Mrd. KBE***
Lactobacillus acidophilus LA1
1,3 Mrd. KBE***
Lactobacillus plantarum 14D
0,7 Mrd. KBE***
Lactobacillus rhamnosus SP1
1,3 0,3 Mrd. KBE (***Koloniebildende Einheiten)
Препорака за конзумирањеv

Земете 1 капсула дневно со оброк и доволно течност без џвакање.

Забелешка

Не е погоден за деца, тинејџери, бремени жени и доилки.

Да се ​​чува на суво место и не над 25°C.

Состојки

Скроб, инулин, средство за застаклување хидроксипропилметилцелулоза, Lactobacillus acidophilus LA1 (LMG P-21904), Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bi1 (LMG P-17502), Bifidobacterium breve Bbr8 (LMG P-17501), средство против стврднување магнезиумови соли на масни киселини, Lactobacillus planarum 14D (CECT 4528), средство за желатинирање gellan, Lactobacillus 21pyridosmnoe хидрохлорид, рибофлавин

ГТИН: 4009932003093