МАГНЕЗИУМ ЦИТРАТ 400

гранули за пиење
Додаток во исхрана
МАГНЕЗИУМ ЦИТРАТ 400
МАГНЕЗИУМ ЦИТРАТ 400
МАГНЕЗИУМ ЦИТРАТ 400
МАГНЕЗИУМ ЦИТРАТ 400

  • Магнезиум за нормално функционирање на мускулите и нервниот систем
  • Гранули за растворање и пиење со вкусен вкус на портокал и калинка
  • Магнезиум во органска форма на цитрат
без глутен
без глутен
без лактоза
без лактоза
вегански
вегански

Магнезиум за мускулите и нервите

Кесичките од системот Doppelherz MAGNESIUM CITRATE 400 придонесуваат за нормална мускулна функција со магнезиум во цитратна форма и за нормална функција на нервниот систем со витамин Б6. Комбинираниот витамин Ц (аскорбинска киселина) исто така ја поддржува нормалната функција на имунолошкиот систем

Витаминот Б6 придонесува за нормален метаболизам на протеини и гликоген. И игра улога во нормалното функционирање на нервниот систем.

Витаминот Ц придонесува за нормално функционирање на имунолошкиот систем и помага во заштитата на клетките од оксидативен стрес.

Доколку имате неурамнотежена исхрана или имате зголемена потреба од хранливи материи, на пр. Поради физички стрес (на пр. спорт) или нездрав начин на живот (на пр. консумација на алкохол), диетата може посебно да се надополни со системот Doppelherz system MAGNESIUM 400 CITRAT.​​​​​​​

Вкусните гранули за пиење од системот Doppelherz system MAGNESIUM 400 CITRAT се без лактоза, без глутен и погодни за вегетаријанци и вегани.

Композиција
Состојки
по кесички
% NRV*
Мегнезиум
400 mg
107 %
Витамин Б6
5 mg
357 %
Витамин Ц
27 mg
34 %
* Референтни вредности на хранливи материи според регулативата на ЕУ 1169/2011
Препорака за конзумирањеv

Растворете 1 кесичка во 1 чаша вода (околу 200 ml) и пијте еднаш дневно. Се препорачува да се зема ако има зголемена потреба за магнезиум поради физички напор (на пример, спорт) и ако во исто време има неурамнотежена исхрана.

Ако имате само диета со низок магнезиум, препорачливо е да ја растворите содржината од 1/2 кесичка во околу. 100 ml вода и пијте ја секој ден.

Забелешка

Количините над 250 mg магнезиум може да имаат лаксативно дејство кај чувствителни лица.

Не е погодно за деца под 12 години.

Да се ​​чува на суво и под 25 °C.

Состојки

Магнезиум цитрат, закиселувачка лимонска киселина, средство за зголемување изомалт, регулатор на киселост натриум бикарбонат, арома, малтодекстрин, засладувач натриум цикламат, засладувач натриум сахарин, сок од цвекло во прав, Л-аскорбинска киселина, пиридоксин хидрохлорид, боење рибофлавин