Abwehr aktiv DIRECT

Цинк + Селен + Хистидин + Витамин Ц
Додаток во исхрана
Abwehr aktiv DIRECT

 • Со цинк, селен и витамин Ц за нормална функција на имунолошкиот систем
 • Дополнет со аминокиселината хистидин
 • Вкусен + брз внес без течност
без глутен
без глутен
без лактоза
без лактоза
вегански
вегански

Вкусен + особено лесен за конзумирање со вкус на портокал

Не е важно само да се поддржи имунолошкиот систем во влажна и студена сезона! Овде важна улога игра урамнотежената исхрана, а особено снабдувањето со посебни витамини.

Што го ослабува имунолошкиот систем?

Силен и здрав имунолошки систем е основен услов за нашето здравје. Дејствува како природна заштитна бариера за да го заштити нашето тело од вируси и бактерии.

За жал, постојат многу фактори кои можат да го оптоварат нашиот имунолошки систем. Всушност, сопствената одбрана на телото е тесно поврзана со речиси сите физички, ментални и надворешни процеси, така што постојаниот стрес може да го оптоварува имунолошкиот систем. Се разбира, исхраната игра важна улога и во

снабдувањето на телото со сите важни хранливи материи што му се потребни.

Следниве фактори можат да му наштетат на имунолошкот систем:

 • неурамнотежена исхрана, сиромашна со хранливи материи
 • стрес
 • хипотермија
 • недостаток на спиење
 • Зголемување на возраста
 • Лекови (на пр. антибиотици)
 • болести (на пример, дијабетес)
 • недостаток на физичка активност
 • физичко преоптоварување
 • премалку сончева светлина
 • загадувачи на животната средина

Зајакнување на имунолошкиот систем преку исхрана

Здравата исхрана влијае на целото наше тело и исто така е важен предуслов за недопрен имунолошки систем.

Всушност, ние конкретно можеме да го поддржиме нашиот имунолошки систем со одредени елементи во трагови и витамини доколку тие се достапни на телото во доволни количини.

Композиција
Состојки
по кесички
Цинк
10 mg
Селен
50 µg
Витамин Ц
100 mg
Л-Хистидин
50 mg
Препорака за конзумирањеv

Консумирајте ја содржината од една кесичка дневно. Ставете ги микро-пелетите директно на јазикот, оставете ги полека да се стопат и голтајте.

Искинете ја кесичката во насока на стрелката.

Забелешка

Да се ​​чува на суви места и не на температура над 25°C. Не е погоден за деца.

Погоден за вегетаријанци и вегани.

Состојки

Средство за зголемување сорбитол, L-аскорбинска киселина (витамин Ц), L-хистидин, средство за зголемување манитол, регулатор на киселост, калциум карбонат, арома, закиселувачка лимонска киселина, цинк оксид, триглицериди со среден ланец, згуснувач натриум карбоксиметил целулоза, средство за ослободување на магнезиум соли масни киселини, засладувач аспартам, регулатор на киселост натриум цитрат, натриум селенат

ГТИН: 4009932002546
Производи кои се совпаѓаат
Cranberry + Kürbis
Doppelherz aktiv
Cranberry + Kürbis
+Витамин Ц + Селен